Home » Kipcurry met mango-tomaten-salade en bloemkoolrijst

Kipcurry met mango-tomaten-salade en bloemkoolrijst

Published on 21 April 2020 at 09:39

Dit gerecht zit boordevol groente en is ontzettend gezond! Gezond eten is natuurlijk af en toe nodig maar mag wat mij betreft nooit ten kosten gaan van de smaak, daarom heb ik deze heerlijke curry gemaakt. Helemaal foolproof, gezond en toch echt comfort food. Hij is een klein beetje pittig, maar de frisse tomaten mango salade zorgt voor de perfecte tegenhanger.

Als je geen fan bent van bloemkoolrijst kan je ook normale jasmijnrijst gebruiken voor dit gerecht.

RECEPT (4 personen)

Ingredienten curry pasta:

  • 1 ui, gehakt
  • 2 grote rode pepers
  • 4 knoflooktenen
  • 5 cm gember, gepeld en gesneden
  • 1 el chili vlokken, add more it you like some heat🔥
  • 1 el gemalen korianderzaad
  • 1 el gemalen komijn
  • 1 tl kurkuma
  • 1 tl paprika poeder
  • 4 el tomaten pasta

Ingredienten:

  • 1 limoen
  • 1 mango, in reepjes
  • 1 tomaat, zaadjes verwijderd en in reepjes
  • 1 rode ui, in reepjes
  • 8 kippendijen, in reepjes
  • 600gr Griekse yoghurt (10%)
  • Verse mint en koriander, gehakt
  • 300gr rijst of 600gr bloemkoolrijst

Methode:

  1. Doe alle ingredienten voor de curry pasta in een keukenmachine of blender tot er een dikke pasta ontstaat. Voeg wat water of olie toe als de pasta te dik is voor de keukenmachine om et verwerken. 
  2. Fry the paste for 5 min until fragrant. Add the tomato paste and the yogurt. Let it cool down completely.
  3. Add the chicken and coriander stems to the yogurt and let marinate for 2+ hours. The longer, the better!
  4. After marinating, preheat the oven to 200°C and bake for 40 minutes, stirring halfway.
  5. Meanwhile make the mango tomato salad: mix the onion, mango, mint and 1tbs of lime juice.
  6. Serve the curry with (cauliflower) rice and the mango salad. Enjoy!
Rating: 5 stars
2 votes

«   »

Add comment

Comments

There are no comments yet.